ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονισμένος από το μακελειό στην Αίγυπτο δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Συγκλονισμένος από το μακελειό στην Αίγυπτο δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Συγκλονισμένος» δηλώνει ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το μακελειό με τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες που σημειώθηκε σε τέμενος στην Αίγυπτο.

Σε μήνυμά του μέσω twitter, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μία «ανείπωτη τραγωδία» και τόνισε πως η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των Αιγυπτίων.

«Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού», ανέφερε συγκεκριμένα στο μήνυμά του.

Η επίθεση σημειώθηκε σε τέμενος στο βόρειο Σινά και ο νεότερος απολογισμός από το σημείο της επίθεσης κάνει λόγο για 235 νεκρούς και εκατοντάδες ακόμη τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το Al Arabiya, οι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος κοντά σε τέμενος, στο οποίο βρίσκονταν πολλοί πιστοί, δεδομένου ότι η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για δεκάδες θύματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παράλληλα με την έκρηξη οι δράστες άνοιξαν και πυρ εναντίον του πλήθους, που βρισκόταν στο τέμενος Αλ Ραουντά στο χωριό Μπιρ αλ Αμπέντ, δυτικά της πόλης Αρίς, στο βόρειο Σινά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ