ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξώδικο Μαρέβας Μητσοτάκη σε υπουργούς και ΜΜΕ

Εξώδικο Μαρέβας Μητσοτάκη σε υπουργούς και ΜΜΕ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Εξώδικη πρόσκληση μετά τις αναφορές της κυβέρνησης ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά οφείλει να απαντήσει, ποια η σχέση του κυρίου Σφακιανάκη τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του», απέστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη σε υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Πιο συγκεκριμένα, το εξώδικο της κυρίας Μητσοτάκη απευθύνεται προς τους υπουργούς Νίκο Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και τις εφημερίδες Δημοκρατία, Εφημερίδα των Συντακτών και τον Κώστα Βαξεβάνη, καθώς σύμφωνα με την εξώδικη πρόσκληση ήταν εκείνοι αναφέρθηκαν σε γνωριμία της με τον Τζον Σφακιανάκη. Η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ ζητά να ανακαλέσουν τη βαρύτατη - όπως τονίζει - σε βάρος της προσβολή και να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

«Σε όλη µου τη ζωή πορεύοµαι µε αξιοπρέπεια, στηριζόµενη στη δουλειά µου, στις δεξιότητες µου, στις αρχές µου και στις επιστηµονικές γνώσεις που απέκτησα, µέσα από µια ανεξάρτητη και αυτόφωτη πορεία. Είναι πασίγνωστο και τιµά το βιογραφικό µου (σε αντίθεση µε τα λευκά βιογραφικά πολλών συκοφαντών µου) ότι µετέχω σε ένα διεθνή µη κερδοσκοπικό οργανισµό την Endeavor, η όποια έχει παρουσία - ενδεικτικά- στην Ισπανία, στην Βραζιλία, στην Τουρκία, στην Αργεντινή, στη Χιλή, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, στη Νέα Υόρκη, στο Σαν Φραντζίσκο, στο Ντιτρόιτ , στην Ελλάδα µας και αλλού», αναφέρεται στο εξώδικο.

«Σκοπός της Endeavor είναι να προσφέρει διεθνώς στήριξη σε επιχειρήσεις σε τρεις βασικούς τοµείς α) Πρόσβαση σε αγορές, δυνατότητα δανειοδοτήσεων β) επενδύσεις γ) Στρατηγική καθοδήγηση για θέµατα οικονοµικής διαχείρισης, αξιοποίησης ανθρώπινου δυναµικού και επικοινωνίας. Στο δίκτυο της Endeavor στην Ελλάδα συµµετέχουν εταιρείες που απασχολούν άµεσα ή έµµεσα 12.000 εργαζόµενους. Στην Endeavor δρουν και συµβάλλουν στην ανάπτυξη 1.000 επιλεγµένοι επιχειρηµατίες και 3.000 στρατηγικοί συνεργάτες. Αναφορικά µε τον κ. Σφακιανάκη, σας δηλώνω µε την παρούσα, ότι ουδέποτε έχω γνωριστεί ή συνεργαστεί µαζί του. Άλλωστε, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γνωρίζω όλα τα φυσικά πρόσωπα που συµµετέχουν σε αυτή την διεθνή οντότητα.

Είναι βιασµός και κακοποίηση της αλήθειας -για µία ακόµη φορά- η διάδοση από τους Υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Δηµήτρη Τζανακόπουλο, τις εφηµερίδες Δηµοκρατία και Εφηµερίδα των Συντακτών και τον κ. Κώστα Βαξεβάνη ότι γνωρίζω τον επιχειρηµατία Τζον Σφακιανάκη. Τελικά ο κρουνός των στοχευµένων ψευδών εναντίον µου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερωθεί ως επίσηµη κυβερνητική πολιτική. Θα διαφωνούσα δηµόσια µε τον σύζυγο µου Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εφάρµοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται όµως -ποτέ - να χρειαστεί να το κάνω, γιατί δεν είµαστε όλοι ίδιοι.
Κατόπιν των ανωτέρω και µε τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώµατός µου
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ
Να ανακαλέσετε ρητά τη βαρύτατη σε βάρος µου προσβολή και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, όπως σας την εξέθεσα ανωτέρω», καταλήγει το εξώδικο της κας Μητσοτάκη.

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ