ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Η πυραυλική δοκιμή της Β.Κορέας παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα

ΥΠΕΞ: Η πυραυλική δοκιμή της Β.Κορέας παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα
EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην παγκόσμια σκηνή, καθώς το καθεστώς διατείνεται πως ο νέος-εξελιγμένος πύραυλός της μπορεί να πετύχει πλέον κάθε πολιτεία των ΗΠΑ.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «ενέργεια η οποία παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα και υπονομεύει την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα» και την καταδικάζει απερίφραστα.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται η «ετοιμότητα» της Ελλάδας «για συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη διασπορά πυρηνικών όπλων και την αποτροπή της παράνομης μεταφοράς πολεμικής τεχνογνωσίας και υλικών».

Ολοκληρώνοντας το ΥΠΕΞ καλεί την Πιονγκγιάνγκ, «η οποία επέλεξε για πολλοστή φορά να αψηφήσει τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και τις σχετικές Αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να αποστεί από κάθε νέα ενέργεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και να επιστρέψει άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου για το μέλλον του πυρηνικού και πυραυλικού της προγράμματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ