ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή βουλευτών ΝΔ για κλήση Καμμένου και Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Επιστολή βουλευτών ΝΔ για κλήση Καμμένου και Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αποφασισμένη να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο κοινοβουλευτικό μέσο, προκειμένου να διατηρεί στην επικαιρότητα την υπόθεση πώλησης εξοπλιστικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, είναι η Νέα Δημοκρατία

Με επιστολή προς την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που υπογράφουν οι πέντε βουλευτές μέλη της, ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής με την παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και όσων προσώπων κρίνεται απαραίτητο για να παράσχουν εξηγήσεις και να ενημερώσουν «για τις ενέργειες τους προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους της χώρας».

Οι κ.κ. Γ. Τραγάκης, Χ. Αθανασίου, Μ. Βορίδης, Ο. Κεφαλογιάννη και Κ. Τζαβάρας επισημαίνουν την ανάγκη διερεύνησης των ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και σημειώνουν ότι μετά την πρόσφατη σχετική συζήτηση στη Βουλή:

Εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του Ελληνικού Κράτους στις διεθνείς του σχέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ