Παυλόπουλος: Κριτήριο ανθρωπισμού η στήριξη των ΑμεΑ
«Η στήριξη των ατόμων με αναπηρία είναι κριτήριο αφενός της στάθμης του ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την κρατική και κοινωνική οργάνωση. Και, αφετέρου, της εφαρμογής της αριστείας στην πράξη» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στις διατάξεις του Συντάγματος που καθορίζουν επακριβώς τις υποχρεώσεις της πολιτείας αλλά και του κοινωνικού συνόλου απέναντι στα άτομα με αναπηρία.
«Και τούτο διότι πολιτεία και κοινωνία οφείλουν, ιδίως στο πλαίσιο της αναλογικής ισότητας, να διασφαλίζουν στα άτομα με αναπηρία τα μέσα εκείνα, που τους επιτρέπουν να συνεισφέρουν αυτό το οποίο πραγματικώς δύνανται στην όλη προσπάθεια εξυπηρέτησης τόσο του γενικού κοινωνικού όσο και του δημόσιου συμφέροντος» προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο πολιτικής υποκρισίας το διάγγελμα Μητσοτάκη
15:50
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε εφοριακούς για φακελάκι: 12 χρόνια ενημέρωναν για μελλοντικούς ελέγχους
15:45
Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας: Οι επιθέσεις δεν έχουν πλήξει τον σταθμό του Μπουσέρ στο Ιράν
15:42
Κουτσούμπας: Άλλο να υπηρετείς τον λαό και τα αιτήματα των εργαζομένων, και άλλο να ταΐζεις τρωκτικά, να συντηρείς τη σαπίλα του συστήματος και της ΕΕ
15:37