ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρέος μου να αποκτήσει η Ελλάδα ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία

Μητσοτάκης: Χρέος μου να αποκτήσει η Ελλάδα ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία
EUROKINISSI/Γ.Τ. ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία έστειλε ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης, ενθυμούμενος παράλληλα την μητέρα του, Μαρίκα. 

«Παρά τα βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες 10ετίες, κυρίως σε επίπεδο υποδομών και ευαισθητοποίησης, υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν και είναι αναγκαίο να γίνουν», τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Αναφερόμενος επίσης στην προσωπική του εμπειρία με την μητέρα του Μαρίκα, ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνει πως αποτελεί χρέος του, εκτός από πολιτικό και προσωπικό, «να αποκτήσει η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία».

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του για την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει:

«Έχω ζήσει από τα παιδικά μου χρόνια τι σημαίνει να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος κινητικά προβλήματα. Το έζησα βλέποντας τη μητέρα μου να παλεύει σε όλη τη ζωή της με αυτές τις σωματικές δυσκολίες.

Είναι για μένα συνεπώς - εκτός από πολιτικό - και προσωπικό χρέος να αποκτήσει η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία.

Να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να μετακινείται, να εργάζεται, να σπουδάζει, να συμμετέχει ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής.

Παρά τα βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες 10ετίες, κυρίως σε επίπεδο υποδομών και ευαισθητοποίησης, υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν και είναι αναγκαίο να γίνουν, κυρίως σε σχέση με τα ουσιαστικά εφόδια που πρέπει να έχουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας για να μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και αξίζουν.

Δεσμεύομαι να τα κάνουμε πράξη».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ