ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Να έρθει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της α' κατοικίας

Φίλης: Να έρθει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της α' κατοικίας
EUROKINISSI

Επικριτικός απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των πλειστηριασμών εμφανίστηκε ο Νίκος Φίλης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής ο πρώην υπουργός ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ζητώντας παράλληλα, να παραταθεί το καθεστώς προστασίας και μετά το τέλος του έτους για ποσά μέχρι 140.000 ευρώ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ακόμη, να δοθεί η δυνατότητα στον δανειολήπτη την ώρα του πλειστηριασμού να μπορεί να πάρει πίσω το σπίτι του με το τελευταίο τίμημα.

Ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ, σημείωσε πως πρόκειται για μια συμφωνία που έχει επιβληθεί στην κυβέρνηση και μικραίνει τη ΔΕΗ ως επιχείρηση και ζήτησε πληρέστερη ενημέρωση γιατί το θέμα –όπως είπε- δεν είναι στενά πολιτικό.

Στην ίδια εκπομπή ήταν προσκεκλημένος και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μείνει εκτός κυβέρνησης, όταν το κόμμα του, κερδίσει τις εκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη. «Η κα Μπακογιάννη είναι ένα σημαντικό πρόσωπο στην παράταξη, περισσότερο στην παράταξη παρά αφαιρεί», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ