ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: «Υποτιθέμενο σκάνδαλο» η υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Κατρούγκαλος: «Υποτιθέμενο σκάνδαλο» η υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Υποτιθέμενο σκάνδαλο» και «μύθευμα» που επιχειρεί να κρατήσει στον αφρό η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη χαρακτήρισε την υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ο Γιώργος Κατρούγκαλος και περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε τα δύο κόμματα οτι θέλουν να φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ σκάνδαλα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να αποτελέσει η υπόθεση αυτή σκάνδαλο, ενώ όπως είπε, έχει καταρρεύσει η σκευωρία των δύο κομμάτων, τα οποία επειδή βαρύνονται τα ίδια με σκάνδαλα, θέλουν να εμφανίσουν άλλα κόμματα με τέτοιες ευθύνες.

«Το μοναδικό νομικό ζήτημα της υπόθεσης που αναιρεί ενδεχόμενο μίζας εξαρτάται από το εάν υπήρχε πληρεξουσιότητα. Εφόσον υπήρχε, είναι φαιδρές δικαιολογίες η απάντηση της ΝΔ ότι τα έγγραφα είναι ανορθόγραφα», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας στην κριτική ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Νωρίτερα, δε, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει νέα έγγραφα, που αποδεικνύουν κατά τον ίδιο, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον Βασίλη Παπαδόπουλο οκτώ φορές την κατάθεση Ανέκκλητης Ενέγγυας Πίστωσης, η οποία όμως δεν κατατέθηκε ποτέ.

Σε ότι αφορά στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον Νίκο Κοτζιά από τον Σεπτέμβριο για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων και ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Για τον πρέσβη μας στο Ριαντ χαρακτήρισε αντιφατικό τον ισχυρισμό βουλευτών της ΝΔ που ζητούν από τη μια πλευρά να ανακληθεί και από την άλλη προτρέπουν την κυβέρνηση να μην τον πειράξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ