ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπούλη: Αν αποδειχθεί νομικά, σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, να μου τρυπήσετε τη μύτη

Σκοπούλη: Αν αποδειχθεί νομικά, σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, να μου τρυπήσετε τη μύτη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με τη φράση «αν αποδειχθεί νομικά, σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη» περιέγραψε η Φωτεινή Σκοπούλη τον τρόπου λειτουργίας του Οργανισμού.

Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, η καθηγήτρια παθολογίας-ανοσολογίας που διετέλεσε υφυπουργός Υγείας κατά την τριτοκομματική κυβέρνηση Σαμαρά, σημείωσε πως ήταν τέτοιο το νομικό πλαίσιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να καλύπτει τη λειτουργία του.

«Το τι είναι σκάνδαλο μπορεί να είναι υποκειμενικό. Για μένα είναι τρομερό σκάνδαλο όταν μπαίνουν υπουργοί με το λεφούσι τους στα υπουργεία και βάζουν στην άκρη τους διοικητικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και προσλαμβάνουν τους συγγενείς τους», είπε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας ωστόσο, να διευκρινίσει σε ποιον αναφέρεται.

Η Φωτεινή Σκοπούλη που είχε στην εποπτεία της το ΚΕΕΛΠΝΟ, δήλωσε άγνοια για τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό, λέγοντας πως «ο υπουργός αποφάσιζε».

Η κατάθεσή της διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους βουλευτές μέλη της εξεταστικής επιτροπής να μελετήσουν τα έγγραφα που παρουσίασε.

Στη σημερινή συνεδρίαση επρόκειτο να προσέλθει για τρίτη φορά ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου. Δεν προσήλθε ωστόσο, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, το οποίο τον υποχρέωσε να εισαχθεί στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ