Στον εισαγγελέα εννέα υπόχρεοι που δεν υπέβαλλαν δήλωση πόθεν έσχες
Στον εισαγγελέα παραπέμπονται 9 συνολικά υπόχρεοι υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τη διάπραξη του αδικήματος της μη υποβολής δήλωσης.
Πρόκειται για τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ, τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, δεν υπέβαλλαν ως όφειλαν δήλωση οι πρώην γαλάζιοι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης, Μαρία Σταυρινούδη και Ελένη Μακρή, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, προτεινόμενος από την ΔΗΜΑΡ Αντώνης Α. Μανιτάκης, οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γαλέος, Αρτέμης Μανθαιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, καθώς και ο δήμαρχος Φολεγάνδρου Ελευθέριος Βένιος και ο πρώην δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας.
Για όσους δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα διαβιβάσει το σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα για τη διάπραξη του αδικήματος της μη υποβολής Δ.Π.Κ. κατ' άρθρα 6 και 10 του Ν. 3213/2003.
SPONSORED
Πώς η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ κάνει... πολύτεκνο τον Τζέι Ντι Βανς
22:33
Ιταλία: Παράταση έως τις 3 Ιουλίου στη μείωση των φόρων στα καύσιμα
22:21
«Bangaranga»: Η διάγνωση της Ντάρα με ΔΕΠΥ και οι φορές που σκέφτηκε να αποχωρήσει από τη Eurovision
22:10
«Οι ΗΠΑ θα συνηθίσουν τον πόνο, δεν θα δείχνουμε αυτοσυγκράτηση» προειδοποιεί Ιρανός βουλευτής
21:59