Γεννηματά: Δεν υπήρξε καμία διπλωματική προετοιμασία της επίσκεψης Ερντογάν
«Οι άκαμπτες δηλώσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη αρχικά είχαμε προβλέψει και τονίσει: ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως διπλωματική προετοιμασία της επίσκεψής του. Απαράδεκτο, αλλά κυρίως επικίνδυνο για τη χώρα» σχολίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «συνεχώς ο κ. Τσίπρας “πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος” και δυστυχώς μαζί του τα ελληνικά συμφέροντα».
Η κ. Γεννηματά τόνισε, ότι «ήταν φιάσκο η επίσκεψη στις ΗΠΑ, μεγαλύτερο φιάσκο η επίσκεψη Ερντογάν, που τείνει να καταλήξει σε ναυάγιο».
Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι η «ελληνική κυβέρνηση -και πρώτα ο πρωθυπουργός- έχει μεγάλη ευθύνη για τα όσα συνέβησαν σήμερα» εξηγώντας:
«Επειδή ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης δεν υπάρχει. Επειδή ποτέ ως τώρα δεν έχει τεθεί από την χώρα μας ζήτημα ερμηνείας, και ατόπως ετέθη. Επειδή οι απαράδεκτες θέσεις του Τούρκου Προέδρου και η συζήτηση στην οποία μπήκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν προάγουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά τις γυρίζουν σημαντικά βήματα πίσω».
Διπλωματικό μπρα-ντε-φερ για Λωζάννη, Κυπριακό και μειονότητα
Κραν Μοντανά: Νεαρός Ιταλός γκόλφερ το πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε - Διασκέδαζε στο μπαρ μαζί με τους φίλους του
11:35
Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 74χρονος έπειτα από ενδοοικογενειακό επεισόδιο - Συνελήφθη ο γιός του
11:24
Οι μεγάλες επιστροφές και τα «στοιχήματα»: Οι πολυαναμενόμενες ταινίες του 2026
11:15
Προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν: «Θα σπεύσουμε να σώσουμε τους διαδηλωτές αν χρησιμοποιήσετε βία»
11:05