ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μνημείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Βελιγράδι επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας (pics)

Το μνημείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Βελιγράδι επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας (pics)
EUROKINISSI

Το μνημείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Βελιγράδι επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, και σε μία κίνηση με έντονο συμβολισμό εναπόθεσε λίγα λουλούδια.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσις παρέθεσε γεύμα εργασίας στους τρεις πρωθυπουργούς της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε, με το οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερη τετραμερής σύνοδος στο Βελιγράδι.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως μόνο μέσα από τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στο διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις όπως της Λωζάννης, μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή των Βαλκανίων.

Έκανε αναφορά στον ιδιαίτερο συμβολισμό της τετραμερούς, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη το επόμενο διάστημα «να βρισκόμαστε ολοένα και περισσότερο στο ίδιο τραπέζι και οι τέσσερις μεταξύ μαςκαι ο καθένας με τον γείτονά του».

4316147

Πηγή: Eurokinissi

Στήριξη της Σερβίας για επιτάχυνση διαδικασιών εισόδου της χώρας στην ΕΕ ζήτησε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς από τους συνομιλητές του πρωθυπουργούς Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ελλάδας, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε αισιόδοξος ότι «οι γειτονικές χώρες μας θέλουν να προχωρήσουν στην ΕΕ. Γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική. Αυτή είναι το μέλλον». «Τα Βαλκάνια δεν είναι μόνο ευρωπαϊκή περιοχή αλλά και μέρος της ευρωπαϊκής ιδέας» τόνισε ο κ. Μπορίσοφ.

Δεσμευτήκαμε οι τρεις χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία) να βοηθήσουμε την είσοδο της Σερβίας στην ΕΕ, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ