ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταψηφίζει η ΝΔ διακρατικές συμφωνίες που προτείνει ο Π. Καμμένος

Καταψηφίζει η ΝΔ διακρατικές συμφωνίες που προτείνει ο Π. Καμμένος
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έλλειμα εμπιστοσύνης στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο με αφορμή την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας καταλογίζει η αντιπολίτευση, επιλέγοντας να μην δώσει τη θετική της ψήφο στις δύο νέες διακρατικές συμφωνίες που έφερε προς έγκριση στη Βουλή.

Τα δύο νέα προγράμματα που αφορούν στην αγορά 70 ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ και την πώληση αμυντικού υλικού στην Αργεντινή, πέρασαν κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής με τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι να δηλώνουν "παρών". Το ΚΚΕ ψήφισε κατά.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για όσα έγιναν στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μην κρύβεται και να εξηγήσει τι ακριβώς έγινε με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και γιατί χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ. Η ΝΔ επιμένει στις αρμόδιες επιτροπές όλων των εμπλεκόμενων προσώπων. "Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη όταν κάθε μέρα έρχονται νέα στοιχεία", είπε.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση τέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της εύρεσης πολεμικού υλικού στα χεριά του ISIS με τον κ. Καμμένο στην απάντησή του να επιτίθεται στην Φώφη Γεννηματά. Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την αντίδραση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, είπε πως η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αντί να δώσει σαφείς απαντήσεις, επέλεξε να πετάξει για άλλη μια φορά λάσπη στον ανεμιστήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ