Δ. Λιάκος: Να πωληθούν οι λιγνιτικές μονάδες και να κλείσει η αξιολόγηση
Με το βλέμμα στραμμένο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν με την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.
«Η υποχρέωση πώλησης λιγνιτικών μονάδων είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ έπειτα από σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», είπε και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να εναρμονιστούμε ανεξάρτητα από το αν το προβλέπει το μνημόνιο ή όχι.
Ο κ. Λιάκος που μετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης είπε ακόμη πως συνιστά αναγκαιότητα η ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης έως τον επόμενο μήνα προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως στο Eurogroup του Ιανουαρίου. «Με τον ίδιο τρόπο επιθυμούμε να κλείσει και η 4η αξιολόγηση που θα σημάνει την έναρξη μιας νέας αρχής», επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ η αντιπολίτευση θα πρέπει να εγκαταλείψει τη στείρα κριτική, καθώς οι θυσίες των πολιτών και η πολιτική της κυβέρνησης «αποδίδουν καρπούς».
SPONSORED
Πολάκης: «Τα ιστορικά κόμματα δεν καταργούνται με ατομικές αποφάσεις»
15:15
Το διπλωματικό «στοίχημα» που δεν βγήκε και γιατί ο Πούτιν εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμούς
15:07
Πρωθυπουργός Αλβανίας για σχέδιο Κούσνερ: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι δεν υπάρχει σχέδιο»
14:58
Μπαράζ μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 219 μέσα σε ένα 24ωρο
14:50