ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για το νόμο Παρασκευόπουλου

Κόντρα στη Βουλή για το νόμο Παρασκευόπουλου
EUROKINISSI//Γιώργος Κονταρίνης

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης για το νόμο Παρασκευόπουλου με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να υπεραμύνεται του νόμου και να δηλώνει ότι μειώθηκε η εγκληματικότητα.

Αφορμή αποτέλεσε καταγγελία του Βασίλη Κικίλια ότι ο νόμος έχει σπείρει το φόβο στην κοινωνία, καθώς έχουν αφεθεί ελεύθεροι επικίνδυνοι εγκληματίες.

Ως «διπλή επιτυχία» εμφάνισε τη νομοθετική του πρωτοβουλία ο Νίκος Παρασκευόπουλος, λέγοντας ότι βελτίωσε και την ασφάλεια των πολιτών και τις συνθήκες στις φυλακές. «Και έπαυσαν οι φυλακές να έχουν συμφόρηση σε βαθμό ονείδους, αλλά και οδήγησε στην αύξηση της ασφάλειας των πολιτών και σε μείωση της εγκληματικότητας, όπως αναφέρουν και τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας», είπε χαρακτηριστικά και καταλόγισε λαϊκισμό και κιτρινισμό στην αντιπολίτευση.

Επανέλαβε δε, ότι ο νόμος πρέπει να καταργηθεί μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. «Δυστυχώς παρατηρείται υποτροπή μετά την αποφυλάκιση, όπως παντού στον κόσμο και οι οικογένειες θρηνούν», είπε.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαυδήσει», σχολίασε ο κ. Κικίλιας και επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ ότι θα καταργήσει το νόμο μόλις γίνει κυβέρνηση ΝΔ, επαναφέροντας τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ