ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναπτυξιακό συνέδριο για τη Δυτική Αττική μετά τις φονικές πλημμύρες

Αναπτυξιακό συνέδριο για τη Δυτική Αττική μετά τις φονικές πλημμύρες
Φωτογραφία από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μάνδρα, μετά τις φονικές πλημμύρες EUROKINISSI

Μέτρα στήριξης για τη Δυτική Αττική θα τεθούν επί τάπητος στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής που θα πραγματοποιηθεί στα Μέγαρα και την Ελευσίνα.

Μετά την απίστευτη τραγωδία από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους, η Δυτική Αττική, μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, μπαίνει στο επίκεντρο της αναπτυξιακής διαβούλευσης το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για ένα έκτακτο Περιφερειακό Συνέδριο με αντικείμενο τις υποδομές και το πώς τα σύγχρονα ερευνητικά και τεχνολογικά εργαλεία μπορούν να συμβάλλουν στην αρχιτεκτονική της πολιτικής προστασίας και στη διαχείριση μεγάλων έκτακτων κρίσεων.

Όπως είχε δηλώσει σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, το Συνέδριο αυτό θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και στοχεύσεις για την συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος μίλησε για συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σε συγκεκριμένες στοχεύσεις για τη συνολική ακριβώς αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένη και από την άναρχη δόμηση, αλλά και επιβαρυμένη από τη βιομηχανία, αλλά και από άλλες πηγές, οι οποίες προξενούν βλάβες στο φυσικό περιβάλλον.

Βερναρδάκης: Πρέπει να δούμε πώς ανασυγκροτείται μια κατεστραμμένη περιοχή

Το συνέδριο θα κλείσει με ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ