ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H κυβέρνηση και η «μεγάλη εικόνα»

H κυβέρνηση και η «μεγάλη εικόνα»
REUTERS

Με το βλέμμα προσηλωμένο σε μια «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια και την επιτροπεία είναι η κυβέρνηση καθώς μηνύματα στήριξης αυτού του αφηγήματος έρχονται τόσο από τους Θεσμούς, όσο και από χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς του εξωτερικού.

Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη, ειδικότερα στο πλαίσιο της συζήτησης για μια «νέα Ευρώπη» η οποία θα δίνει το βάρος σε δικαιότερες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, που μοιάζει να στηρίζει ακόμη και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Με μότο «έξοδος με την κοινωνία όρθια» η κυβέρνηση προχωρά με ορίζοντα τον Αύγουστο του 2018 επιχειρώντας παράλληλα να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μελετώνται προσεκτικά προτάσεις στρατηγικής για την επόμενη ημέρα στο πλαίσιο που έχει θέσει ο πρωθυπουργός:


- Καμία επιστροφή σε πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκωπία και στις παλιές παθογένειες
- Η Ελλάδα να στηριχθεί στα πόδια της με απευθείας χρηματοδότηση από τις αγορές
- Προσέλκυση επενδύσεων
- Πλήρης εκμετάλλευση του πακέτου Γιούνκερ
- Επιστροφή στην κανονικότητα
- Μείωση της ανεργίας κάτω από το 20%
- Αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν χαθεί την τελευταία 7ετία
- Ενίσχυση του κοινωνικού πυλώνα
- Περιορισμός της φοροδιαφυγής/εισφοροδιαφυγής
- Άρση των ανισοτήτων
- Στήριξη της μεσαίας τάξης

Μέλημα της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή και διαβεβαιώνει πως όχι μόνο είναι σε θέση να το πράξει αλλά, όπως υποστηρίζει, ο ελληνικός λαός θα στηρίξει την προσπάθειά της, στην εκλογική αναμέτρηση του 2019.

Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν συμβεί αυτό, η κυβέρνηση αυτό που επιθυμεί, είναι να γίνει σαφές στην κοινωνία ότι εξελέγη για να στηρίξει να ασθενέστερα στρώματα κι ότι θα αφήσει πίσω της μη αναστρέψιμα μέτρα προς όφελος αυτών των κοινωνικών στρωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ