ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα και συστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση

Μηνύματα και συστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Τα δικά τους μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου έστειλαν κατά τη συζήτηση του προυπολογισμού στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νίκος Φίλης αλλά Αννέτα Καββαδία ζήτησαν, επί της ουσίας, εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που το καλοκαίρι η χώρα βγαίνει από το πρόγραμμα. 

Λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση Τσίπρα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο πρώην υπουργός Παιδείας κάλεσε την κυβέρνηση να μελετήσει σοβαρά το θέμα της οριζόντιας προστασίας της πρώτης κατοικίας με βάση την αντικειμενική αξία και να μην αρκεστεί στη συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες.

«Υπάρχουν όρια και αδιέξοδα στην ονομαζόμενη συμφωνία, οι στόχοι των τραπεζών οδηγούν σε περισσότερους από 40.000 πλειστηριασμούς που δεν θα αφορούν μόνον κακοπληρωτές και μπαταξήδες, αλλά και φτωχό κόσμο της μεσαίας τάξης που εξουθένωσε η κρίση», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Την ώρα πάντως, της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, η Αννέτα Καββαδία της ομάδας των «53+» υποστήριξε πως αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνηση ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές να αποδείξει ότι μένει πιστά προσηλωμένη στο ταξικό υπέρ των ασθενέστερων χαρακτήρα που οφείλει να έχει η πολιτική της.

«Κάνω ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση να μην δεχθεί την κατάργηση που μας επιβάλλουν για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης, συμπληρώνοντας ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δημιουργεί ανταγωνιστικότητα, ενίσχυση της απασχόλησης και αύξηση δημοσίων εσόδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ