ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ESA

Συνάντηση του Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ESA
Twitter/@PrimeministerGR

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Γιόχαν-Ντίτριχ Βέρνερ, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

Ο πρωθυπουργός και ο κ. Βέρνετ συζήτησαν την στρατηγική του ESA για την Ελλάδα, ενώ χαιρετίστηκε η δυναμική είσοδος της χώρας μας στις δραστηριότητες του Οργανισμού κατά τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, συζητήθηκε το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Οργανισμού για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νεοφυών εταιρειών με δραστηριοποίηση στο χώρο του διαστήματος, με την υποστήριξη του ESA.

Όπως επισήμανε ο κ. Βέρνερ, κάθε ευρώ επένδυσης στο διάστημα επιστρέφει 6 ευρώ στην εθνική οικονομία.

Στη συνάντηση έγινε ακόμα μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της γερμανικής εταιρείας OHB, για τη σύσταση κοινής εταιρείας που θα συμμετέχει στην κατασκευή δορυφορικών και διαστημικών συστημάτων. Οι παραπάνω ενέργειες έχουν σαν σκοπό την ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αξίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ