ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλίες για τους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ εξετάζει η κυβέρνηση

Πρωτοβουλίες για τους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ εξετάζει η κυβέρνηση
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το στόχο της κυβέρνησης να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ αλλά και να διασφαλιστούν οι 170 θέσεις εργασίας, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο στόχος είναι να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία» τόνισε, προσθέτοντας ότι «στο όριο όπου μπορούμε να κινηθούμε και στο πλαίσιο της έννομης τάξης θα πάρουμε οποίες πρωτοβουλίες μπορούμε για να μην χαθούν 170 θέσεις εργασίας

Ωστόσο, ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν παίρνει εξασφαλίσεις κανένας επενδυτής από την κυβέρνηση – η δουλειά του κράτους είναι να εγγυάται την ορθή λειτουργία της έννομης τάξης και την εύρυθμη λειτουργία των επενδύσεων».

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής με την οποία επικυρώθηκε το πρόστιμο των 38,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αφορά την προηγούμενη διοίκηση, έχει φέρει σε απόγνωση τους εργαζομένους της καπνοβιομηχανίας.

Τόσο ο βουλευτής Ξάνθης κ. Στογιαννίδης, όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης σε χθεσινές τους δηλώσεις αναφέρθηκαν στο ζήτημα επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει εντός νομίμου πλαισίου ό,τι μπορεί για να μην κλείσει η ΣΕΚΑΠ. Μάλιστα, υπενθύμισαν την τροπολογία που είχε έρθει στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν η απαλλαγή από τυχόν πρόστιμα για λαθρεμπόριο, επενδυτών που είχαν αγοράσει μέσω αποκρατικοποιήσεων και εκκαθαρίσεων ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μετέχει το δημόσιο, με την προϋπόθεση ότι η παράβαση δεν ήταν γνωστή στον νέο επενδυτή τη στιγμή της μεταβίβασης των μετοχών.

«Η τροπολογία αυτή είναι οριζόντια. Αφορά κάθε επιχείρηση από εδώ και στο εξής, και αφορά βεβαίως και τη ΣΕΚΑΠ, αλλά δεν αφορά μόνο τη ΣΕΚΑΠ, αλλά κάθε επιχείρηση», είχε πει τότε, από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, αυτή ακριβώς την αντίδραση καυτηρίασε ο κ. Στογιαννίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα επιβαρυνθεί με αυτό το πρόστιμο ο νέος ιδιοκτήτης και αυτές οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη ουδέποτε διαψεύστηκαν από τους προηγούμενος κυβερνώντες.

Σημειώνεται πως σήμερα το μεσημέρι στις 12, θα συζητηθεί το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

«Εάν ληφθεί η προσωρινή διαταγή, όπως πιστεύουμε και ελπίζουμε, τότε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το θέμα ουσιαστικά. Αλλιώς τα προβλήματα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα πλέον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της εταιρείας κ. Λυκουρέζος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ