ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Οι δημοκρατίες δεν απειλούν ούτε απειλούνται

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Οι δημοκρατίες δεν απειλούν ούτε απειλούνται
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, μετά από τις απειλές που εξαπέλυσε για τη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκος στρατιωτικούς.

«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

Χτες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την απόφαση να χορηγηθεί άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «πολιτική απόφαση», κατηγόρησε τη χώρα μας ότι «δεν δείχνει την απαραίτητη στήριξη στην Τουρκία» και παράλληλα προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ