ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης: Η κυβέρνηση να καταλήξει σε μία κοινή θέση για το Σκοπιανό

Καραγκούνης: Η κυβέρνηση να καταλήξει σε μία κοινή θέση για το Σκοπιανό
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να καταλήξει σε μια κοινή θέση - πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και να ενημερώσει σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητά από την κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

«Δεν είναι δυνατόν γι’ αυτό το πολύ κρίσιμο εθνικό θέμα να υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις στην κυβέρνηση, και μάλιστα από τους κατεξοχήν αρμόδιους υπουργούς της. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση υπονομεύεται η εθνική προσπάθεια. Εμείς σε αυτό το θεσμικό αλαλούμ δεν πρόκειται να συμμετέχουμε», τονίζει.

Στο ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών για την παροχή ασύλου, ο κ. Καραγκούνης σημειώνει, στη συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, ότι ενώ ο Άρειος Πάγος απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα για τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία, «παρόλα αυτά, η κυβέρνηση ανερυθρίαστα παρενέβη στην απόφαση της ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου ζητώντας την ακύρωση της απόφασής της».

Τέλος, εκτιμά ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη «είναι να πιέσει πολιτικά ώστε να φύγει από την εξουσία όσο το δυνατόν νωρίτερα, η πιο ιδεοληπτική και η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ