ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή Ερώτηση ΔΗΣΥ-Ποταμιού για τη λοταρία αποδείξεων

Κοινή Ερώτηση ΔΗΣΥ-Ποταμιού για τη λοταρία αποδείξεων
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιμένει το Ποτάμι ότι τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας της λοταρίας αποδείξεων και από κοινού με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να κατατεθούν στοιχεία για τις κληρώσεις και την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε. 

Οι κ.κ. Αμυράς, Ψαριανός, Κουτσούκος και Παπαθεοδώρου σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, λένε πως είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και διερωτώνται πως είναι δυνατόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι να μετέχουν σε 11 κληρώσεις και από αυτούς 29 να κερδίζουν δύο φορές και 4 να κερδίζουν τρεις φορές.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραθέτουν τους τίτλους των φορέων που συνεργάζονται για να συγκεντρωθούν οι ηλεκτρονικοί λαχνοί και για να γίνει η κλήρωση», αναφέρουν και σημειώνουν πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στους τίτλους, αλλά στα αποτελέσματα.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φορολοταρία ζητεί το Ποτάμι

«Οι μαθηματικοί και στατιστικοί λένε ότι είναι αδύνατον. Μπορεί η χώρα με την απέραντη συμβολή του υπουργείου Οικονομικών να ζει μια παραζάλη και να έχουν ανατραπεί κανόνες και αρχές, αλλά ο νόμος των πιθανοτήτων δεν αλλάζει. Θα επιμείνουμε λοιπόν. Το υπουργείο να δώσει τώρα συγκεκριμένα στοιχεία για τις κληρώσεις», επισημαίνουν και ζητούν στοιχεία για το πώς συγκεντρώνονται οι λαχνοί, πώς λειτουργεί η ηλεκτρονική κληρωτίδα, ποια πρόσωπα και με ποιες ιδιότητες εμπλέκονται στην όλη πορεία και ποιος πιστοποιεί τις διαδικασίες και με τι ελέγχους. «Οι εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν μπορεί να εμπαίζονται, απαιτούν διαφάνεια και αξιοπιστία», καταλήγουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ