Τσίπρας: Ιστορικό βήμα το νομοσχέδιο για τη σαρία
«Η κυβέρνηση κάνει σήμερα ένα ιστορικό βήμα φέρνοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σαρία που εμβαθύνει την ισονομία και ισοπολιτεία που απολαμβάνουν ανεξαιρέτως, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού και στην οποία παραπέμπει σε ανάρτησή του στο twitter.
«Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας έχει οικειοθελώς δεσμευθεί με συγκεκριμένες συνθήκες όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» σημειώνει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει:«Με την παρούσα ρύθμιση η κυβέρνηση αποκαθιστά αδικίες που έγιναν κατά το παρελθόν εις βάρος μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εξαιρώντας τους από το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και ατομικών ελευθεριών που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, σεβόμενη, ωστόσο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μειονότητας».
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «με επιμονή στην ανάγκη για διάλογο, ψύχραιμη αντιμετώπιση και με συνείδηση της σοβαρότητας των θεμάτων, οφείλουμε να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα σε μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίζουν τα δικαιώματα και τη ποιότητα ζωής της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».
«Ναι» στο νομοσχέδιο για τη σαρία, «όχι» στην εκλογή μουφτή λένε οι ΑΝΕΛ
Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα: Πότε πέφτουν - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
05:00
Tμολόγια ρεύματος ΔΕΗ: Σταθερά τον Φεβρουάριο - Μείωση στα κυμαινόμενα
04:00
Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η διάρκεια τους - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
03:00
: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 ευρώ για να μετακομίσουν με το Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση
02:00