ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Προεκλογικό «πυροτέχνημα» η πρωθυπουργική εξαγγελία για το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά

ΝΔ: Προεκλογικό «πυροτέχνημα» η πρωθυπουργική εξαγγελία για το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προεκλογικού χαρακτήρα πυροτέχνημα της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά του Αιγαίου, λόγω της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, 18 βουλευτές της ΝΔ με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. 

Οι γαλάζιοι βουλευτές με επικεφαλής τον Μάνο Κόνσολα επισημαίνουν ότι τα 50 εκατ. ευρώ που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας δεν καλύπτουν το κόστος, εκτός εάν οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης είναι η επανάληψη επιδοματικών πρακτικών για λίγους, δίκην φιλοδωρήματος με μια περιορισμένη και συμβολική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου.

«Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να καταργεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για να εισπράξει, όπως έχει προϋπολογίσει 85 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή να εμφανίζεται ως έχουσα τη δυνατότητα να διαθέσει πολλαπλάσιο ποσό για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά του Αιγαίου;», διερωτώνται και προσθέτουν πως αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, τότε γιατί προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που αποτελούσαν το μοναδικό αναπτυξιακό και συγκριτικό τους πλεονέκτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ