ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για την ψηφιακή αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών

Αντιδράσεις για την ψηφιακή αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η διάταξη για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την γ’ αξιολόγηση

Την άποψη να υπάρξει διαχωρισμός σε γενικού και θεματικού περιεχομένου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης, προτείνοντας η έκδοση προκήρυξης των αδειών να γίνει ξεχωριστά ακόμη και κατά περιφέρεια, να γίνει μια προκήρυξη για εθνικής εμβέλειας και μια για τους περιφερειακούς, καθώς –όπως είπε- υπάρχουν ιδιομορφίες από περιοχή σε περιοχή.

Εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης διατύπωσε την πάγια θέση να εξαιρεθούν από την διαδικασία δημοπράτησης ραδιοφωνικών συχνοτήτων οι ΟΤΑ, γιατί αποτελούν δημόσια ραδιοφωνική υπηρεσία τοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Ανέφερε δε, ότι η ρύθμιση αυτή δεν αντιβαίνει στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

«Κανένας ιδιοκτήτης δεν ζήτησε να υπάρχει πανελλαδικός χαρακτήρας εμβέλειας στα ραδιόφωνα και ότι για το λόγο αυτό αρκεί η ΕΡΤ», σχολίασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφώνων, Αντώνης Γρηγορόπουλος, διαφωνώντας με την δυνατότητα να δίδονται όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ να τρέξει τις διαδικασίες χωρίς διαβούλευση. Διερωτήθηκε ποια είναι η κόκκινη γραμμή ανάμεσα σε ένα ενημερωτικό ή μη ενημερωτικό ραδιόφωνο και ζήτησε να απαλειφθεί η επίμαχη διάταξη. Σημείωσε ακόμη, πως αποκλείονται από τον διαγωνισμό όλες οι υφιστάμενες επιχειρήσεις από τη στιγμή που ζητείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, κι αυτό γιατί οι περισσότερες αυτή τη στιγμή χρωστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ