ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Δεν θα κλείσει ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ στη Χίο

Μουζάλας: Δεν θα κλείσει ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ στη Χίο

«Ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ δεν θα κλείσει, καταβάλλεται προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της δομής, ενώ οι οικίσκοι μεταφέρθηκαν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών που σήμερα διαμένουν σε σκηνές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Τις δηλώσεις έκανε ο κ. Μουζάλας, σε αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων κατοίκων του χωριού Χαλκειός, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο.

Σχετικά με τις ζημιές που προκαλούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι του χωριού, ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι θα εξετάσει το όλο θέμα, καθώς και το γεγονός της καθυστέρησης καταβολής των αποζημιώσεων, ιδιαίτερα για τους κατοίκους, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές και οι αποζημιώσεις έχουν ήδη εγκριθεί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα συναντηθεί με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, ενώ το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ