ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία τίθεται επί τάπητος το σύνολο των προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της επικείμενης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη μετέχουν οι κ.κ. Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Σταθάκης, Αχτσιόγλου, Κοντονής, Λιάκος, Ξανθός, Πολάκης, Φωτίου, Γεροβασίλη, Σπίρτζης, Τζανακόπουλος και ο γγ συντονισμού Δ. Παπαγιαννάκος.

Τη Δευτέρα ψηφίζεται το Πολυνομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο εισήχθη την Παρασκευή προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ μία μέρα πριν ψηφίστηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες Επιτροπές, με τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ «κατά» ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ορίσει το προεδρείο της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η ψήφισή του, έτσι ώστε να καταστεί άμεσα νόμος του κράτους και η κυβέρνηση να είναι καθ' όλαν έτοιμη σε ό,τι αφορά την επικείμενη τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, στις 22 Ιανουαρίου.

Το νομοσχέδιο μαμούθ των συνολικά 1531 σελίδων με τα προαπαιτούμενα για την γ’ αξιολόγηση, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με την συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και την κυβέρνηση να δέχεται κριτική τόσο για το ζήτημα της κήρυξης των απεργιών, όσο και για τους πλειστηριασμούς και τις περικοπές προνοιακών επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ