ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενόχληση της ΝΔ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ

Ενόχληση της ΝΔ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την έντονη δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας για την «ελλιπέστατη κάλυψη του χτεσινού συλλαλητηρίου» μετέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, στον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Λεοντή και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο υπεύθυνο του τομέα ειδήσεων Βασίλη Ταλαμάγκα.

Στην επικοινωνία που είχαν, η κ. Σπυράκη επεσήμανε την «ολιγωρία της Δημόσιας Τηλεόρασης» και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής ότι «την ώρα της συγκέντρωσης, η ΕΡΤ3 πρόβαλλε την εκπομπή “Κυριακή στο Χωρίο”».

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ τονίζει ότι κάλυψε χτες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της. «Ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης» τονίζει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο».

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ απάντησε και σε κατηγορίες για τα περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της, τονίζοντας ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, που διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Σε χτεσινή ανάρτησή της, η ΕΡΤ έκανε λόγο για «δεκάδες πολίτες» στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό. «Το ίδιο δε, λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» υπογραμμίζει η ίδια ανακοίνωση.

Με τη σειρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, τόνισε ότι η ΕΡΤ δεν κάλυπτε ποτέ συλλαλητήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ