Αγγίζουν τους 10.000 οι κρατούμενοι που «απολύθηκαν» με το νόμο Παρασκευόπουλου
Ξεπερνούν τις 10.000 οι κρατούμενοι που «απολύθηκαν» κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.
Σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, το τελευταίο 6μηνο του 2015 αποφυλακίστηκαν 1703 κρατούμενοι. Το 2016 και έως το Νοέμβριο του 2017 ο αριθμός εκτινάχθηκε σε 4480 και 4027 «απολύσεις» αντίστοιχα, με συνέπεια ο τελικός αριθμός να ανέρχεται σε 10.210.
«Ο δημόσιος λόγος της ΝΔ και των άλλων συντηρητικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, επιχειρεί εδώ και 2,5 χρόνια να δημιουργήσει ένα κλίμα ηθικού πανικού στους πολίτες και να διεγείρει την ανασφάλεια και το φόβο του εγκλήματος», αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπληρώνει ότι η ρητορεία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία δεν επιβεβαιώνεται αύξηση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια.
Αναφέρει μάλιστα, ότι:
Από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι σήμερα, είδαν το φως της δημοσιότητας 7 βίαια περιστατικά. Από τους συνολικά 23 φερόμενους ως δράστες, στα εν λόγω περιστατικά: επτά (7) φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί με τις διατάξεις του Ν. 4322/2015 και 4411/2016. Για τρεις (3) από αυτούς είχε διαταχθεί απέλαση που δεν εκτελέστηκε, ενώ δύο (2) εξ αυτών θα απολύονταν σε κάθε περίπτωση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και, τέλος, ένας (1) είχε παραβιάσει τακτική άδεια.
Ο Σταύρος Κοντονής σημειώνει πως με τις ευεργετικές διατάξεις νόμων της κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αποφυλακιστεί 5.021 κρατούμενοι.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52
Βενεζουέλα: Η καταστροφή προκαλεί ρωγμές και στην κυβέρνηση- Ο ρόλος των ΗΠΑ και η θέση της Προέδρου
23:51