ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις καταγγελίες Πολάκη για την αγορά του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ απάντησε η πρώην νομική σύμβουλος

Στις καταγγελίες Πολάκη για την αγορά του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ απάντησε η πρώην νομική σύμβουλος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απέρριψε η μέχρι πρότινος υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για «ακριβή» αγορά του κεντρικού του κτιρίου. 

«H απόφαση για την αγορά του κεντρικού κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εξαρτήθηκε από τη δική μου εισήγηση», ανέφερε η Αθηνά Οικονόμου, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας και απαντώντας σε ερωτήσεις για το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε ότι την εποχή εκείνη η αγοραία αξία ήταν τρεις φορές παραπάνω από την αντικειμενική.

Στις καταγγελίες Πολάκη ότι είναι υπεύθυνη για την επιλογή της λύσης των μεσιτικών γραφείων που είχε ως συνέπεια το ΚΕΕΛΠΝΟ να πληρώσει 18 εκατ. ευρώ για ένα κτίριο του οποίου η αντικειμενική αξία ήταν 3 εκ. ευρώ, η κ. Οικονόμου επέμεινε ότι η απόφαση του Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους μεσίτες, οφείλεται στην καθυστερημένη ανταπόκριση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ). «Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η αγορά αυτή», σημείωσε.

Για τη λύση της συνεργασίας της με το ΚΕΕΛΠΝΟ είπε πως οφείλονται στο γεγονός ότι οι εισηγήσεις της δεν ήταν αρεστές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ενώ για τις 23 προσλήψεις που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Γεωργιάδη, τόνισε ότι δεν επρόκειτο για προσλήψεις, αλλά για εξωτερικές συνεργασίες στο πλαίσιο χορηγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ