ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό του Παππά για τον διορισμό Μάσελου στην ΕΕΤΤ ο Βούτσης

Στο πλευρό του Παππά για τον διορισμό Μάσελου στην ΕΕΤΤ ο Βούτσης
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο πλευρό του Νίκου Παππά που αντικατέστησε τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στέκεται ο Νίκος Βούτσης που αποφάσισε να μην διαβιβάσει στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής το ερώτημα για το σύννομο ή όχι της αντικατάστασης του Δημήτρη Τσαμάκη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ευθεία παρέμβαση στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Ο Πρόεδρος δεν υποβάλει ερωτήματα στο Επιστημονικό Συμβούλιο για θέματα που αφορούν την ορθότητα της εφαρμογής των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας», ανέφεραν συνεργάτες του κ. Βούτση, προτρέποντας όσους διατυπώνουν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας με προσφυγή στο ΣτΕ.

Το θέμα προέκυψε κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία τα κόμματα κλήθηκαν να εγκρίνουν τον διορισμό του Κωνσταντίνου Μάσελου στην προεδρία της ΕΕΤΤ. Η αντιπολίτευση μετά και την επιστολή διαμαρτυρίας του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Τσαμάκη που χαρακτήριζε παράνομη την αντικατάστασή του, αντέδρασε με συνέπεια η Τασία Χριστοδουλοπούλου να αναβάλλει προσωρινά τον διορισμό Μάσελου, ώστε να γνωμοδοτήσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Τσαμάκης ολοκλήρωσε τη θητεία του, καθώς αντικατέστησε τον προηγούμενο πρόεδρο που είχε αποχωρήσει στο μέσον της θητείας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ