ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου, αύριο η ενημέρωση στους πολιτικούς αρχηγούς

Σκοπιανό: Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου, αύριο η ενημέρωση στους πολιτικούς αρχηγούς
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ώστε να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα μετά τις επαφές που είχε στο Νταβός της Ελβετίας. 

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 18:30, ενώ αύριο ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει γύρο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το τετ-α-τετ Τσίπρα - Μητσοτάκη προγραμματίστηκε για τις 10:00 το πρωί, ενώ η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα γίνει στις 13:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, καθώς το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία γραμμή και πως ο πρωθυπουργός ακολουθεί «μυστική διπλωματία». Παρόλα αυτά, τονίζει πως αυτονόητα θα παραβρεθεί στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.

Για τις 15:00 ορίστηκε το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Το «μίνι» υπουργικό συμβούλιο

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός συγκάλεσε για σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 ένα «μίνι» υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει τους υπουργούς για τις επαφές που είχε στο Νταβός σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ αλλά και τα επόμενα βήματα μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Στο μίνι υπουργικό θα συμμετέχει και όλη η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε νωρίτερα συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, όπου τον ενημέρωσε κατ’ ιδίαν για τα τεκταινόμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ