ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Διαπραγματευτικό χαρτί τα συλλαλητήρια, αν αξιοποιηθούν σωστά

Αυγενάκης: Διαπραγματευτικό χαρτί τα συλλαλητήρια, αν αξιοποιηθούν σωστά
ΕUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την άποψη ότι «αν τα συλλαλητήρια αξιοποιηθούν σωστά, μπορεί να αποτελέσουν ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί στην σκακιέρα της εξωτερικής πολιτικής» εκφράζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας πάντως πως «βεβαίως η εξωτερική πολιτική και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων δεν αντιμετωπίζονται με συλλαλητήρια», ενώ υποστήριξε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα και χρέος όλων των πολιτών να εκφράζουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις έκφρασης στήριξης ή αποδοκιμασίας για ένα θέμα».

Αναφερόμενος στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της πΓΔΜ, ο κ. Αυγενάκης, επαναλαμβάνει την άποψη, όπως εκφράστηκε από τη ΝΔ, ότι «είναι πολύ αργά για ουσιαστική ενημέρωση» γιατί όπως λέει «ο πρωθυπουργός όφειλε να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς πριν τις διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς, για τις δηλώσεις των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ υποστηρίζει ότι «δεν έγινε αναφορά στην αλλαγή συντάγματος της γειτονικής χώρας» και εκφράζει ανησυχία ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί τη λογική τεμαχισμού των ζητημάτων».

Αναφορικά με το αν η ΝΔ έχει ενιαία γραμμή γύρω από το θέμα, δηλώνει ότι η γραμμή είναι ενιαία και εκφράζεται από τον πρόεδρο του κόμματος και επαναλαμβάνει ότι βάση διαπραγμάτευσης είναι το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.

Ως οπαδός της άποψης ότι «το 2018 είναι εκλογικό έτος», ο κ. Αυγενάκης αιτιολογεί, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι «ο πολιτικός καιροσκοπισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τους οδηγήσει άμεσα σε εκλογές».

Τέλος, στην ερώτηση «αν η ΝΔ φοβάται τη δημιουργία κόμματος στα δεξιά της» ο γραμματέας του κόμματος δηλώνει ότι «η ΝΔ δεν φοβάται» και προσθέτει ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να κινηθεί και να δοκιμαστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ