ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ αίτημα της ΝΔ να κληθούν στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας Καμμένος - Παπαδόπουλος

Απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ αίτημα της ΝΔ να κληθούν στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας Καμμένος - Παπαδόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISSI

Μεθοδεύσεις για την κατάργηση του δικαιώματος της μειοψηφίας και απώτερο στόχο να μην κληθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Πάνος Καμμένος αλλά και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, κατήγγειλαν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

Το επιχείρημα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου πως η επιτροπή είναι αναρμόδια για την εξέταση ζητημάτων που αφορούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες για συγκάλυψη της υπόθεσης.

«Με τον τρόπο αυτό τελειώνετε το δικαίωμα της μειοψηφίας, θέλετε να καταργήσετε την επιτροπή για να συγκαλύψετε τον κυβερνητικό σας εταίρο, αυτό είναι πρακτική προκλητικής συγκάλυψης», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να απαντά με αρκετή δόση ειρωνείας πως «δεν έχουμε μεθόδους βασανιστηρίων για να υποχρεώσουμε έναν υπουργό να έρθει». Πρόσθεσε δε, ότι οι λοιποί είναι για να καλύψουν την περιέργεια μας γιατί ήδη έχουν κληθεί στη Δικαιοσύνη.

«Στο βωμό της σκοπιμότητας να προστατευθεί ο κ. Καμμένος μην καταστρέφετε την θεσμική οργάνωση του κράτους δικαίου, βάλτε τα στήθη σας και προστατέψτε τον κ. Καμμένο, αλλά μην εξευτελίζετε τους θεσμούς», ανέφερε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την άποψη πως το θέμα έχει εξαντληθεί με τη συζήτηση στην Ολομέλεια, όπου τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός, εξέφρασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πράγματα περιέπλεξε η πρόταση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη να αποσταλεί αίτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για το αν έχει αρμοδιότητα η επιτροπή να εξετάσει τον κ. Καμμένο, πρόταση που όπως φάνηκε δεν κινείτο στη γραμμή της ΝΔ. Όταν έγινε αποδεκτό από την κ. Χριστοδουλοπουλού, Μάκης Βορίδης και Χαράλαμπος Αθανασίου μίλησαν για απαράδεκτη παραβίαση του κανονισμού και πραξικόπημα. «Αφού είμαστε αναρμόδιοι γιατί κάναμε ερώτημα επί της ουσίας;», διερωτήθηκε ο κ. Αθανασίου.

«Δεν αναγνωρίζω ότι ένα συμβουλευτικό όργανο νομικού χαρακτήρα θα πρέπει να πει στην επιτροπή τι λέει ο κανονισμός. Αποχωρώ καταγγέλλοντας την στάση σας και επισημαίνω ότι έχετε ναρκοθετήσει τη λειτουργία ενός θεμελιώδους θεσμού, κάτι που θα σας βαραίνει και στο μέλλον μετά τις εκλογές», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ