ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: Η κυβέρνηση δρομολόγησε την επίλυση θεμάτων της Θεσσαλονίκης που χρόνιζαν

Μπουτάρης: Η κυβέρνηση δρομολόγησε την επίλυση θεμάτων της Θεσσαλονίκης που χρόνιζαν
EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μία πολύ καλή μέρα για τη Θεσσαλονίκη ήταν η χθεσινή, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Δρομολογήθηκαν ορισμένα θέματα τα οποία χρόνιζαν, δεν ασχολιόταν κανένας, είχανε μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και φαίνεται ότι ξεμπλέκουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 fm", αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, με τον οποίο συζήτησαν μια σειρά έργων σημαντικών για τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε το Μουσείο Ολοκαυτώματος ως «ένα μεγάλο δώρο του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη» και αναφερόμενος στη συνεργασία που έχει με την κυβέρνηση είπε ότι από όσα έχει ζητήσει ο δήμος προχωράνε όλα. Είπε ακόμα ότι ο δήμος πρέπει να τα έχει πάντα καλά με την κυβέρνηση, γιατί από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα, καθώς ο δήμος δεν έχει αυτονομία. «Όποιου του αρέσει κι όποιου δεν του αρέσει, λυπάμαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στην Αθήνα για το ονοματολογικό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα. «Εγώ λέω την άποψή μου, λέει ο καθένας την άποψή του και είναι θέμα της κυβέρνησης να ενεργήσει πια», είπε.

Συμπλήρωσε ακόμα την άποψή του για τα συλλαλητήρια λέγοντας ότι «δεν μπορεί τα συλλαλητήρια με ασαφή, με πολύ ασαφή, σκεπτικό, με έναν απίστευτο λαϊκισμό να παρασύρει τον κόσμο σε πράγματα τα οποία δεν είναι και αλήθειες. Έχω πει την άποψή μου. Είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις».

Κλείνοντας είπε για την προοπτική επίλυσης του θέματος ότι «δεν είμαι ακριβώς αισιόδοξος, θέλω να βρεθεί λύση να τελειώνει η ιστορία. Το θέμα δεν είναι αν είμαι αισιόδοξος ή όχι, αλλά ότι πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση. Είναι απολύτως απαραίτητο για πάρα πολλούς λόγους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ