ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Διοργανωτές και Αρχές να σεβαστούν την πόλη, λέει ο Καμίνης

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Διοργανωτές και Αρχές να σεβαστούν την πόλη, λέει ο Καμίνης
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κάλεσε όλους όσοι συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, να σεβαστούν την πόλη και να απομονώσουν τους ταραξίες απ' όπου κι αν προέρχονται.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, «τόσο οι Αρχές, όσο και οι διοργανωτές, πρέπει να περιφρουρήσουν το συλλαλητήριο».

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για την ονομασία της πΓΔΜ στο Σύνταγμα, γιατί δεν θεωρεί ότι απειλείται με οποιοδήποτε τρόπο η εθνική ταυτότητα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και πως έτσι και τώρα σέβεται και υπερασπίζεται την ελευθερία στην έκφραση.

«Τους γείτονες πρέπει να τους αγκαλιάζουμε» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ για την επίλυση του ζητήματος υπογράμμισε: «Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει γενναία βήματα, να μην αντιμετωπίζει το θέμα φοβικά, εμείς είμαστε η ευρωπαϊκή δύναμη, εμείς, σε σχέση με το κράτος αυτό, είμαστε η μεγάλη χώρα, εκείνοι μας τείνουν το χέρι και εμείς πρέπει να το λάβουμε πραγματικά υπόψη, όχι όμως έναντι παντός τιμήματος».

«Το ζήτημα αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της χώρας μας» συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «μας εμποδίζει να έχουμε στενές σχέσεις με όλα τα Βαλκάνια, αμοιβαίως επωφελείς σχέσεις με την πΓΔΜ, εμποδίζει την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και συντελεί στην προσπάθεια σταθεροποίησης όλης της περιοχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ