ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Γνώμονας της κυβέρνησης το πατριωτικό συμφέρον, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις

Μαξίμου: Γνώμονας της κυβέρνησης το πατριωτικό συμφέρον, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τη θέση ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα» αναφέρει το Μαξίμου, και συμπληρώνει: «Ο “σεισμός” και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη.

«Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία» τονίζει η ανακοίνωση, και ολοκληρώνει λέγοντας: «Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ