ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ακριβή τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, λέει ο Τόσκας

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ακριβή τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, λέει ο Τόσκας
Λευτέρης Παρτσάλης/CNN Greece

Απολύτως ακριβή χαρακτήρισε τα στοιχεία της ΕΛΑΣ σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διεξήχθη την Κυριακή στο Σύνταγμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απολύτως ακριβή. Ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες, έχει βγει με υπηρεσιακούς παράγοντες. Τίποτε δεν είναι χαλκευμένο. Μακριά από εμάς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες τέτοιες κατηγορίες», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος δε στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, στο οποίο έχει καταγραφεί η πυκνότητα του κόσμου από ελικόπτερο, ο κ. Τόσκας ξεκαθάρισε πως οι εικόνες αυτές ελήφθησαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ερωτηθείς γιατί η ώρα ήταν σβησμένη στο συγκεκριμένο βίντεο, ο υπουργός σημείωσε πως αυτό έγινε γιατί η ημερομηνία που αναγραφόταν ήταν λάθος: «Η ημερομηνία ήταν 01-01-2018, ήταν δηλαδή λάθος και γι' αυτό σβήστηκε από το σημείο εκείνο πάνω αριστερά στο βίντεο», είπε.

«Κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν αναληθές το βίντεο. Το βίντεο δείχνει την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας στο Σύνταγμα. Εάν υπήρχε ένα εκατομμύριο τότε ο κόσμος θα έφθανε μέχρι τους Αμπελοκήπους», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. χθες βρέθηκαν στο Σύνταγμα 140.000 διαδηλωτές, ενώ οι διοργανωτές να επιμένουν πως το πλήθος του κόσμου ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ