ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν ο Παπαγγελόπουλος έχει λάβει άτυπη ενημέρωση, θα τον πάω φυλακή για κακούργημα

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν ο Παπαγγελόπουλος έχει λάβει άτυπη ενημέρωση, θα τον πάω φυλακή για κακούργημα
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Για σκευωρία σε βάρος του έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη μεγάλη εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.

Έκανε μάλιστα γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά και της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, κατηγορώντας τους πως σε περίπτωση που ο υπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας και άρα έτσι γνωρίζει από πριν τα ονόματα που περιέχονται σε αυτήν, τότε, οι δυο τους έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και πρέπει να απολογηθούν για αυτό.

«Αν ο Παπαγγελόπουλος έχει λάβει άτυπη ενημέρωση, θα τον πάω φυλακή για κακούργημα, αν η Εισαγγελέας έχει προχωρήσει σε άτυπη ενημέρωση, θα πάνε και οι δύο φυλακή», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως είναι σπουδαίο ζήτημα για την δημοκρατία μας να παραβιάζεται κατ' αυτό τον τρόπο το Σύνταγμα και γι' αυτό το λόγο αύριο θα καταθέσω μήνυση εναντίον τους. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μόνο διαβιβαστική αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ανοίξει το φάκελο», είπε σχετικά.

Ο κ. Γεωργιάδης αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και χαρακτηρίζει την κίνηση μεθοδευμένη από την κυβέρνηση, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κύριος Τσίπρας είναι «πανικόβλητος» μετά το συλλαλητήριο.

«Αν έχει δώσει εντολή ο Πρωθυπουργός», για τη μεταβίβαση του φακέλου στη Βουλή, «έχει παρανομήσει», είπε ακόμη και τόνισε πως «επί υπουργίας μου ήταν η μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», καθώς «μειώσαμε οριζόντια την τιμή σε 75000 φάρμακα», συνεπώς και δε γίνεται να υπάρχει εμπλοκή της υπουργίας και της τότε κυβέρνησης συνολικότερα στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ