ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για την υπόθεση Novartis στην Εξεταστική για την Υγεία

Κόντρα για την υπόθεση Novartis στην Εξεταστική για την Υγεία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε κλίμα έντασης και στη σκιά της υπόθεσης της Novartis συνεδριάζει από το πρωί η εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας.

Οι συστάσεις του προέδρου Αντώνη Μπαλωμενάκη προς τους βουλευτές να μην αναφέρονται στο θέμα αυτό, καθώς ο φάκελος της δικογραφίας δεν είχε διαβιβαστεί ακόμη στη Βουλή με συνέπεια «ο,τιδήποτε πούμε ή φανταστούμε είναι άνευ αντικειμένου», προκάλεσαν αντιδράσεις στην αντιπολίτευση. Ζήτησαν να διανεμηθεί ο φάκελος της δικογραφίας στα μέλη της εξεταστικής και σημείωσαν πως το θέμα της Novartis θα ερευνηθεί από την επιτροπή.

Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων έδωσε ο κ. Μπαλωμενάκης που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής.

Για «κακοστημένη σκευωρία» εκ μέρους της κυβέρνησης έκανε λόγο η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ, «ξεσηκώνοντας» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σπύρο Λάππα να απαντά ότι την υπόθεση δεν την έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, αλλά η Δικαιοσύνη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης που καταθέτει σήμερα στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση 23 προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί ημερών του στο υπουργείο Υγείας, δεν αναφέρθηκε στην υπόθεση αυτή.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, δήλωσε πως παραιτείται του τραπεζικού του απορρήτου προκειμένου να διερευνηθεί η κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών από την 1η Ιουνίου του 2013 έως και σήμερα.

Σε ότι αφορά στην ουσία της υπόθεσης κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι την έστησε. «Όλη αυτή η υπόθεση είναι στημένη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη», είπε και πρόσθεσε πως το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είναι πλαστό.

«Δεν υπάρχει καμία υπογραφή και δεν είναι τα δικά μου τα γράμματα στο έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Πολάκης», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ