ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές στις 10 Ιανουαρίου ετοιμάζουν στη ΝΔ;

Εκλογές στις 10 Ιανουαρίου ετοιμάζουν στη ΝΔ;
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου καθώς μέχρι στιγμής καμία από τις εταιρίες οι οποίες βρίσκονται σε συζητήσεις με τη ΝΔ δεν έχει δεσμευτεί για αυτή την ημερομηνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο εταιρίες που φαίνεται πως μπορούν να σηκώσουν με επιτυχία το βάρος της εκλογικής διαδικασίας έχουν εκφράσει πολλές ενστάσεις για το κατά πόσο μπορεί όλα να είναι έτοιμα μέσα σε 2 εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η Unisystems έχει δεσμευτεί πως όλα μπορεί να είναι έτοιμα στις 10 Ιανουαρίου ενώ η Vodafone ακόμα δεν έχει δεσμευτεί οριστικά πως μπορεί να αναλάβει το έργο για τις 13 Δεκεμβρίου.

Στη ΝΔ τρέμουν στην ιδέα ενός νέου εκλογικού φιάσκο και για αυτό αν δεν υπάρξει καμία εταιρία που θα μπορεί να αναλάβει το έργο έτσι ώστε οι εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου, τότε η παράταση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Αν και στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις η όλη διαδικασία να γίνει χειρόγραφα και με τηλεφωνική επικοινωνία όπου θα γίνεται η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων σε call center στα κεντρικά του κόμματος , κάτι τέτοιο θεωρείται από πολλούς παρακινδυνευμένο.

Όσον αφορά πάντως τα πρακτικά ζητήματα μιας πιθανής καθυστέρησης στην εκλογική διαδικασία αυτά δεν φαίνεται να είναι πολύ σημαντικά.

Ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί όπως φαίνεται το ερχόμενο Σάββατο στη Βουλή με τον κ. Πλακιωτάκη ενώ η Βουλή θα κλείσει στις 22 Δεκεμβρίου για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Άρα είναι πολύ πιθανό το νέο έτος να βρει στην ηγεσία της ΝΔ τον Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος και έχει σπεύσει να στείλει πολλαπλά μηνύματα πως αν δεν διασφαλιστεί η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών αυτός δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ