ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Στοιχεία χρηματισμού χωρίς καμία τεκμηρίωση

Βενιζέλος: Στοιχεία χρηματισμού χωρίς καμία τεκμηρίωση
EUROKINISSI

«Επιστρέφουμε στη λογική των Pampers του ΄89» επεσήμανε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ανάγνωση της δικογραφίας για τη Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή

Σχολιάζοντας τις καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς –όπως είπε- τα όποια στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν αποκλειστικά από αυτές, μίλησε για κινητή συκοφαντία, ένα «βουνό το όποιο καταρρέει μέσα από την υπερβολή και τη γενίκευση», αλλά και για επικίνδυνη δημοκρατική γελοιότητα που ξεφτιλίζει το κράτος δικαίου και τη Βουλή, αφού τα όποια στοιχεία χρηματισμού δίνονται χωρίς καμία τεκμηρίωση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι μέχρι το Νοέμβριο του 2017 δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας για την υπόθεση και ξαφνικά οι μαρτυρίες κλιμακώνονται και επιταχύνονται έως τον Φεβρουάριο του 2018, ώστε να είναι αμελλητί η διαβίβαση του φακέλου.

Πληροφορίες από βουλευτές που ανέγνωσαν τη δικογραφία αναφέρουν ότι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι δεν έδιναν εκείνοι τις μίζες, αλλά ο πρώην στέλεχος της Novartis που «δωροδόκησε το σύμπαν».

Αναφέρουν ότι έχουν γνώση της υπόθεσης και συγκεκριμένα πως δόθηκε φάκελος με χρήματα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να γίνει μεγάλη παραγγελία εμβολίων, φάκελο στην Άδωνι Γεωργιάδη, τσάντα με λεφτά στον Ανδρέα Λοβέρδο, βαλίτσα στον Αντώνη Σαμαρά μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και «ζωντανά λεφτά» στον Παναγιώτη Πικραμμένο. «Όλοι πήραν πάνω από 200.000 για να θεμελιώνεται η κακουργηματική μορφή, όλα μαύρα, όλα σε φυσική μορφή ή μέσω εταιρειών», ανέφεραν βουλευτές.

Σε ότι αφορά στην εις βάρος του καταγγελία, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως ο ανώνυμος μάρτυρας κατέθεσε ότι επειδή το στέλεχος της Novartis είχε επικοινωνία με συνεργάτη του Ηλία Πλασκοβίτη, άρα και ο ίδιος πρέπει να πήρε χρήματα.

Συμπλήρωσε δε, πως οι μάρτυρες που κατέθεσαν επώνυμα εμφανίζονται να μην γνωρίζουν κάτι.

Ζήτησε τέλος, να αρθεί η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων και να έρθουν να καταθέσουν επώνυμα στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ