ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Novartis: Η κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα

Τζανακόπουλος για Novartis: Η κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα
EUROKINISSI

Για «σκάνδαλο μεγατόνων, που συγκλονίζει την ελληνική πολιτική ζωή» έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του από την Πάτρα, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Το θέμα κυριάρχησε στις ερωτήσεις που δέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στο περιθώριο του συνεδρίου, και, όπως κατά λέξη δήλωσε, «πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων που συγκλονίζει την ελληνική πολιτική ζωή» και διαβεβαίωσε ότι:

Η κυβέρνηση -με την απαραίτητη σοβαρότητα και τον απόλυτο σεβασμό στο Νόμο και τον Κανονισμό της Βουλής- θα πράξει τα δέοντα, ώστε όλες οι έρευνες να πάρουν το δρόμο τους και να καταλήξουν με τον πιο καθαρό και νόμιμο τρόπο, εκεί που πρέπει να καταλήξουν.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι περισσότερα σχόλια θα μπορεί να κάνει κανείς όταν θα είναι γνωστή η δικογραφία και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι Κοινοβούλιο και πολιτικές δυνάμεις θα δείξουν τη δέουσα προσοχή σε μια υπόθεση που, «από ό,τι φαίνεται, είναι εξαιρετικά σοβαρή και υπερβαίνει τα σύνορα της δικής μας χώρας».

Ερωτηθείς για τις υποτιθέμενες, όπως είπε, παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η κατηγορία αυτή δεν αγγίζει την κυβέρνηση, αντιθέτως, προσβάλλει ευθέως τη Δικαιοσύνη και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, που διενήργησαν την εξαιρετικά αυτή σημαντική έρευνα.

Παραλλήλως, ο κ. Τζανακόπουλος συνέστησε κυρίως στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι περισσότερο προσεκτικοί και ψύχραιμοι. Το εν λόγω θέμα θα απασχολεί, εκτίμησε, για πολλούς μήνες ακόμη. Ως εκ τούτου, τους ζήτησε να κρατήσουν τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία τους γιατί «έχουμε πολύ δρόμο».

Στο ερώτημα γιατί επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο, ο Δ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι με αφορμή δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου όσο και των προηγούμενων ημερών, συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για μια διαδικαστική ενημέρωση σε ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο και μεγάλης πολιτικής σημασίας, όπως ανέφερε.

Στα ερωτήματα που δέχθηκε για την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι το 2017 είχε ήδη διαφανεί η τάση δυναμικής ανάκαμψής της, ενώ υπογράμμισε και τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της ανεργίας. Μετά τον ερχόμενο Αύγουστο εξάλλου, θα υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες άσκησης πολιτικής, ανέφερε ο υπουργός, στο πλαίσιο πάντοτε των δημοσιονομικών περιορισμών που προκύπτουν από τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ