ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Στελέχη της Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Πολάκης: Στελέχη της Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες
(EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στην αποκάλυψη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες από τους οποίους «χτίστηκε» το κατηγορητήριο για την υπόθεση Novartis ήταν στελέχη της εταιρείας προχώρησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη. Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που αρχίσαν να ‘κελαηδούν’ και να ‘δίνουν’ στελέχη, τα οποία τα έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και άρχισαν να ‘κελαηδούν’. Όχι ότι είναι αγαθά παιδιά, όμως ξεκίνησαν την ιστορία», είπε σχετικά ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας δε τα περί κατασκευασμένης υπόθεσης, επεσήμανε πως «η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και αυτήν τη στιγμή βγαίνει η βρωμιά στη δημοσιότητα».

«Εδώ και δύο χρόνια έχω αποδείξει με στοιχεία ότι τα 85 δισ. του δημόσιου χρέους είναι από το χώρο της δημόσιας Υγείας. Χθες βγήκε με στοιχεία ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από καταβολή του ελληνικού κράτους», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς για το πώς ο ίδιος γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «είμαι γιατρός και τα γνώριζα όλα αυτά πριν γίνω υπουργός. Τα φάρμακα της Novartis εκτόπισαν φάρμακα άλλων εταιρειών με μη θεμιτό τρόπο», τόνισε.

«Τα λέω εδώ και δύο χρόνια δημόσια όλα αυτά. Κάποιες εταιρείες, για να γλιτώσουν περνούσαν ευνοϊκές ρυθμίσεις. Αυτά είναι πράγματα που έχουν ακουστεί από το βήμα της Βουλής εδώ και δύο χρόνια», κατέληξε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ