ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σηκώνει το γάντι» η κυβέρνηση στην επίθεση Μητσοτάκη

«Σηκώνει το γάντι» η κυβέρνηση στην επίθεση Μητσοτάκη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Υψώνει τους τόνους το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στην σκληρή επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Με μια πολύ αιχμηρή ανακοίνωση κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για επιχείρηση εκφοβισμού των μαρτύρων και της Δικαιοσύνης.

Επισημαίνοντας πως η επίθεσή του έχει εμφυλιοπολεμικό χαρακτήρα, η κυβέρνηση διαμηνύει πως η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει και ότι η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται.

Η αρχή ότι όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου ισχύει πάντα στην Ελλάδα. Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis.

Την ώρα που το κλίμα πολώνεται ολοένα και περισσότερο τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε συναγερμό και ενημερώνονται συνεχώς για τη δικογραφία.

Κατά το Πολιτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο συμμετείχε και το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε στο επίκεντρο η δικογραφία της υπόθεσης που βρίσκεται στη Βουλή. Κατά τις 2 ½ ώρες που διήρκησε η συνεδρίαση δεν ελήφθησαν αποφάσεις ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά νομικά διαδικαστικά ζητήματα ώστε να αποσαφηνιστούν οι επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης.

Στο τραπέζι τέθηκαν η διαχείριση της υπόθεσης Novartis σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και οι τρόποι διερεύνησής της.

Ένα από τα σενάρια που εξετάστηκαν αφορά τη διενέργεια προκαταρκτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων και κυρίως αν υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που δεν παραγράφεται, οπότε στη συνέχεια θα παραπεμφθεί η υπόθεση εκ νέου στη Δικαιοσύνη.

Ένα άλλο σενάριο αφορά την ένταξη της υπόθεσης στην ήδη υπάρχουσα εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.

Επιπλέον, όπως είναι αναμενόμενο θα πυκνώσουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και νομικών συμβούλων ενώ οι αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, χωρίς να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. «Η μελέτη της δικογραφίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν αποφάσεις» ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης.

Πληροφορίες που ήθελαν σήμερα να συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώνονται ωστόσο όλοι οι βουλευτές έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται εντός Αττικής μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου δεν συζητήθηκε το Σκοπιανό.

Συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα υποδεχτεί ο πρωθυπουργός τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, στις 15:00 το μεσημέρι. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια του τετ α τετ που είχαν οι δύο άνδρες στο Νταβός κατά το οποίο συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους, να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο στις αγορές και να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γεωργίας Giorgi Margvelashvili, στις 17:45.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ