ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Έχουν δώσει στο FBI βίντεο και ηχητικά, λέει ο συνήγορος των μαρτύρων

Novartis: Έχουν δώσει στο FBI βίντεο και ηχητικά, λέει ο συνήγορος των μαρτύρων

«Οι μάρτυρες έχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση. Στην έρευνα του FBI αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν λάβει πολιτικές αποφάσεις υπέρ συμφερόντων της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας».  Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, συνήγορος των μαρτύρων που έχουν καταθέσει υπό το καθεστώς προστασίας για την υπόθεση Novartis

Ωστόσο, οι δηλώσεις του κ. Σαράκη προκάλεσαν την παρέμβαση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε από το συνήγορο των τριών μαρτύρων να του πει, εάν σε αυτές τις μαρτυρίες αναφέρεται το δικό του όνομα.

«Παρακαλώ τον κ. Σαράκη να μας πει, εάν εμπλέκεται το όνομά μου στην υπόθεση, γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Γι’ αυτά που λέτε, θα πρέπει να έρθετε στη Βουλή και να δώσετε εξηγήσεις, ειδάλλως θα πρέπει να γίνει σε βάρος σας βίαιη προσαγωγή, γιατί δεν μπορείτε να αφήνετε σκιές!», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στο δικηγόρο.

Ο κ. Σαράκης απάντησε: «Εκνευρίζεστε και σας ενοχλεί, επειδή βγήκα στην τηλεόραση να μιλήσω; Φυσικά και θα έρθω στη Βουλή, όποτε αυτή με καλέσει».

«Υποπτεύομαι ότι η μία μάρτυρας τα έχει πάρει, για να λέει αυτά που λέει», εκτίμησε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην κατάθεση μίας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ