ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Ψηλά στις προτεραιότητές μας το περιβαλλοντικό

Αλ. Τσίπρας: Ψηλά στις προτεραιότητές μας το περιβαλλοντικό
Πρωθυπουργικό γραφείο

Πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης βρίσκονται τα περιβαλλοντικά ζητήματα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στη Διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το 20% των πόρων από την ΕΕ δίνονται από την Αθήνα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

"Στην Ελλάδα, παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση, το περιβαλλοντικό ζήτημα βρίσκονται ψηλά στην κυβερνητική μας ατζέντα. Περίπου το 20% των διαρθρωτικών πόρων που καταβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιούνται με τρόπους που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή", είπε.

Πρόσθεσε ότι η Αθήνα βασίζεται στο θαλάσσιο εμπόριο και θεωρεί την πράσινη ανάπτυξη το πιο σημαντικό γεγονός.

Επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ότι οι μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές, η αποψίλωση των δασών και η ακραία φτώχεια επηρεάζει τη ζωή των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και οδηγεί σε νέες προσφυγικές ροές.

Για τη συμφωνία του Παρισιού τόνισε ότι πρέπει να επιτευχθεί άμεσα μέσω ενός δεσμευτικού νομικού πλαισίου.

"Ελπίζω, ότι όλοι μας σε αυτήν την αίθουσα δεν θα αποδείξουμε ότι είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Γιατί δεν θα επιτρέψουμε στις μελλοντικές γενιές να μας κατηγορήσουν ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία.Είμαστε εδώ για να κάνουμε ιστορικά βήματα. Και θα πρέπει να προχωρήσουμε - εδώ και τώρα", κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ