ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Novartis: Θα κάνω το παν να φτάσω στο δικαστήριο

Γεωργιάδης για Novartis: Θα κάνω το παν να φτάσω στο δικαστήριο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπέρ της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis τάχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπήρξε εκ μέρους του προνομιακή μεταχείριση της φαρμακοβιομηχανίας. 

«Θα κάνω το παν για να φτάσω στο δικαστήριο», είπε κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία και απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, παρέπεμψε στο άρθρο 86 του Συντάγματος, που αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του προστατευόμενος μάρτυρας ότι ο ίδιος υπέγραψε απόφαση επιστροφής ληξιπρόθεσμων χρεών 65 εκατ. ευρώ στη Novartis λαμβάνοντας ως «δώρο» 2 εκατ. ευρώ, είπε πως ήταν μνημονιακή υποχρέωση να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν μαζευτεί λόγω PSI και ότι δόθηκαν συνολικά 300 εκατ. ευρώ σε όλες τις εταιρίες, ελληνικές και ξένες.

Έριξε πάντως, το μπαλάκι της ευθύνης στον τότε υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα, λέγοντας ότι δεν είχε την αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ, καθώς είχε εκχωρηθεί στον κ. Μπέζα (σ.σ. υφυπουργός Υγείας)… Όλη η ιστορία είναι παραμύθια της Χαλιμάς», υποστήριξε.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, τον ρώτησε: «Εμπλέκεστε στη δικογραφία Novartis και μιλάτε για τσίπα;». Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη που του είπε πως θα τον πάει στο δικαστήριο. «Είναι κατάντια να λέει ό,τι λέει, στηριζόμενος στη σκευωρία που έστησε ο Παπαγγελόπουλος με ψευδομάρτυρες», υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν τελειώσει αυτή η ιστιορία, να δούμε που θα πάτε να κρυφτείτε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ