ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Γεωργιάδη - Καββαδία στην εξεταστική για την υγεία

Άγριος καυγάς Γεωργιάδη - Καββαδία στην εξεταστική για την υγεία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν στη βουλή, στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αννέτα Καββαδία.

Αφορμή στάθηκαν ερωτήσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Γεωργιάδη, για τις οποίες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιμένει πως επρόκειτο για αναθέσεις έργου.

Κρατώντας στα χέρια του ένα χαρτί, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε αν στο παρελθόν πολιτικές παρεμβάσεις για διορισμούς. «Θεωρείτε ότι έχουν γίνει τέτοιες παρεμβάσεις στο ελληνικό δημόσιο; Θέλετε να μας πείτε πώς διοριστήκατε στην ΕΡΤ το 2004;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς την κ. Καββαδία με εκείνη να απαντά πως ήταν συμβασιούχος.

Το χαρτί, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν φαξ από το γραφείο τύπου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004, όπου ο τότε επικεφαλής του, Γιάννης Ανδριανός έστειλε το βιογραφικό της Αννέτας Καββαδία στην ΕΡΤ προκειμένου να μονιμοποιηθεί.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της κ. Καββαδία με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά: «Μη μου το παίζετε εδώ μέσα παρθένα». Υπήρξαν νέες αντιδράσεις και ο ίδιος απέσυρε τη φράση αυτή με το «μην μου το παίζεις ανήξερη».

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ δεν έχω διοριστεί πουθενά με φαξ ενώ εσείς έχετε διοριστεί. Να μάθει ο ελληνικός λαός πως πήγατε στην ΕΡΤ και με ποιανού την υπογραφή.

ΑΝΝ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Ήταν η εποχή που η ΝΔ δεν είχε γίνει παράρτημα του ΛΑΟΣ και στα ηγετικά της κλιμάκια υπήρχαν ακομπλεξάριστοι άνθρωποι και δεν είχα πρόβλημα να αναγνωρίσουν την ποιότητα των αντιπάλων τους. Η ηγεσία της ΝΔ τότε αναγνώριζε την αξία των πολιτικών της αντιπάλων. Δεν έχω πρόβλημα να πω ότι δέχθηκα τηλεφώνημα από το γραφείου τύπου του πρωθυπουργού ότι επιστρέφω στη ΕΡΤ.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ρουσφέτι ήσασταν, διοριστήκατε με φαξ από το Γραφείο τύπου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Και οι 23 που δούλευαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ δούλευαν και έκαναν πολύ καλή δουλειά, αλλά εσείς τους διασύρεται εδώ και τόσα χρόνια. Επειδή στην Ελλάδα δεν είμαστε μεγάλο χωριό και όλοι ξέρουμε τους πάντες, μην έχετε σε μένα ύφος και μη μου το παίζετε ανήξερη.

ΑΝΝ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Κύριε Γεωργιάδη, τόσα χρόνια ήμουν συμβασιούχος στη ΕΡΤ. Η λάσπη σας δεν με αγγίζει… Η δική μου διαδρομή ήταν κρυστάλλινη

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τη μάθαμε τώρα. Ρουσφέτι ήσουν . Διορίστηκες με φαξ και μου κάνεις ερωτήσεις με ύφος για μετακλητούς.

ΑΝΝ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Δεν ντρέπεσαι

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα πεις εσύ σε μένα για ντροπή. Αρνούμαι να δεχθώ ερωτήσεις από εσάς για προσλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ